ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как представителите на Efbet Лига прогнозираха Атлетико - Реал в новата игра на БЛИЦ Звездна лига

Реал (Мадрид) спечели градското дерби с Атлетико (М), побеждавайки като гост с 2:1. За отбора на Карло Анчелоти това е шеста победа от шестте мача през новия сезон в Ла Лига и с пълен актив от 18 точки "кралете" са на върха в класирането. Атлетико е седми с 10 точки. 

Родриго откри резултата за Реал в 18-ата минута, а Федерико Валверде удвои в 36-ата. Влезлият като резерва Ермосо намали изоставането на "дюшекчиите" в 83-ата, а в добавеното време той бе изгонен след два жълти картона в рамките само на три минути.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В шестата минута Фелипе пропиля отличен шанс за домакините, след като засече топката с глава при центриране от пряк свободен удар, но неточно. В 18-ата минута Орелиен Чуамени пусна към Родриго, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Атлетико и наказа Ян Облак - 0:1.

Седем минути по-късно Антоан Гризман си проправи път през няколко противникови защитници и стреля в десния ъгъл, Тибо Куртоа се намеси блестящо и спаси.

В 36-ата минута Винисиус стигна до топката дълбоко в наказателното поле и стреля, тя се отби в десния страничен стълб, но Федерико Валверде бе на точното място в точното време, за да се разпише на празна врата и Реал поведе с 2:0.

И при двете попадения футболистите на Карло Анчелоти танцуваха в подкрепа на Винисиус. Реакцията на "кралете" беше заради това, че съотборникът им стана обект на расистки скандирания заради танците си. 

Четири минути след началото на второто попадение Яник Ферейра Караско получи страхотна възможност и стреля в долния десен ъгъл, но Куртоа спаси.

Реал тотално контролираше ситуацията на терена през втората част, като укроти темпото и почти не даде шанс на Атлетико да застраши вратата му. Все пак "дюшекчиите" намалиха резултата в 83-ата минута, когато след центриране на Гризман от корнер топката се удари в рамото на Марио Ермосо, който не бе напълно ориентиран, и влезе във вратата на Куртоа - 1:2.

Напрежението на терена ескалира две минути преди края след фаул на Дани Карвахал. Голмайсторът Ермосо скочи на защитника на Реал и подпали искрата, като футболистите на двата отбора заформиха меле. В крайна сметка всичко приключи без ексцесии. 

В първата минута на добавеното време превъзбуденият Ермосо бутна Дани Себайос без топка и съдията му вдигна втори жълт картон и го изгони от игра. Реал удържа крехката си преднина и ликува в дербито, побеждавайки Атлетико с 2:1. 

АТЛЕТИКО (Мадрид) - РЕАЛ (Мадрид) 1:2
0:1 Родриго (18), 0:2 Федерико Валверде (36), 1:2 Ермосо (83)

АТЛЕТИКО: Ян Облак, Фелипе, Аксел Витсел, Рейнилдо, Маркос Йоренте, Родриго де Пол, Жофри Кондогбия, Коке, Яник Ферейра Караско, Антоан Гризман, Жоао Феликс
Треньор: Диего Симеоне

РЕАЛ: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Давид Алаба, Ферлан Менди, Лука Модрич, Орелиен Чуамени, Тони Кроос, Федерико Валверде, Родриго, Винисиус
Треньор: Карло Анчелоти

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!