Салфетката, с която испанския футболен клуб Барселона направи неофициално трансфера на 13-годишния Лионел Меси, беше продадена на търг за 969 хиляди щатски долара.

Салфетката е била подписана през декември 2000 година от бившия спортен директор на каталунците Карлес Рексач и неговия съветник Хосе Мария Мингея, както и от представителя на аржентинеца - Орасио Гаджоли. Това се е случило след обяд в тенис клуб.

Меси в крайна сметка премина в Барселона и се превърна в един от най-великите играчи за всички времена. Той спечели 30 трофея и стана водещ реализатор в историята на Барса с 672 гола. Аржентинецът спечели осем пъти приза "Златна топка", а в момента играе за американския Интер Маями.

"Да, това е салфетка, но е най-известната салфетка. С нея започна бляскавата кариера на Лионел Меси. Това промени не само неговия живот, но и бъдещето на ФК Барселона. В следствие на този трансфер милиарди фенове по света получиха невероятни футболни мигове", заяви представителят на аукционната къща Bonhams - Иън Елинг, цитиран от Ройтерс.