Жребият размина Реал (Мадрид) и Барселона и двата гранда могат да се срещнат на финала за Суперкупата на Испания. „Кралете“ се паднаха с Атлетик (Билбао), като двата тима ще играят на 13 януари в Кордоба, а „каталунците“ ще се изправят срещу Реал Сосиедад на 14 януари в Малага. Финалът за трофея ще е на 17 януари в Севиля.

От миналата година носителят на Суперкупата на Испания се определя чрез турнир с участието на четири отбора. Сега в него ще участват шампионът Реал, сребърният медалист Барселона, както и финалистите за Купата на Краля Реал Сосиедад и Атлетик (Билбао). Полуфиналите и финалът ще са в по една среща на неутрален терен.

Самият финал за Купата на Краля беше отложен и ще се проведе на 4 април 2021 година. Така някой измежду Реал Сосиедад и Атлетик (Билбао) може да триумфира със суперкупата още преди да е спечелил купата на страната.

През миналата година Суперкупата се проведе в Саудитска Арабия с участието на Реал, Барса, Валенсия и Атлетико (Мадрид), а трофеят спечели „кралският“ клуб след победа над градския си съперник на финала.