Реал (Мадрид) победи в изключителна драма Виляреал с 3:2 като гост в един от най-интерсните мачове от 24-ия кръг на испанската Примера дивисион.

"Белият балет" успя да стигне до обрат на негостоприемния "Ел Мадригал", след като губеше до 64-ата минута с 0:2. В герой се превърна резервата Алваро Мората, който вкара победния гол. За гостите се разписаха още Бейл и Роналдо (от дузпа).

„Жълтата подводница“ нанесе своя удар след почивката. В 50-ата минута тимът поведе след многоходова комбинация. Кастийехо свали топката с глава към непокрития Мануел Тригерос и той от точката на дузпата прониза безпомощния вратар на Реал Навас за 1:0. Само 6 минути по-късно Бруно Сориано изведе по перфектен начин Бакамбу сам срещу стража и конгоанецът хладнокръвно го преодоля за 2:0.

В 64-ата минута Белия балет намали резултата след триходова комбинация. Иско подаде надясно към Карвахал, който центрира пред вратата. Там Гарет Бейл надскочи всички и с глава насочи топката в мрежата за 2:1. Четвърт час преди края на срещата Реал успя да изравни. Кристиано Роналдо се разписа от дузпа за 2:2. Нарушението беше отсъдено заради игра с ръка на Сориано в пеналта.

Щурмът на гостите продължи в търсене на победно попадение. В 83-ата минута бърза контраатака свари неподготвена отбраната на Виляреал. Роналдо пусна наляво към Марсело, бразилецът проби и центрира отлично в наказателното поле. Резервата Алваро Мората с глава простреля Андрес Фернандес и донесе победата на Белия балет с 3:2.

Тимът на Зинедин Зидан има три загуби от началото на годината, което накара медиите да припомнят, че това е повече отколкото през цялата изминала 2016 година.

"Кралския клуб" допусна само две поражения през всичките 12 месеца, а сега за изминали по-малко от цели два месеца има три - 1:2 от Севиля, 1:2 от Селта и 1:2 от Валенсия.

 Реал е лидер във временното класиране с 55 точки и мач по-малко от преследвача Барселона (54). Трети е Севиля с 52 т. Виляреал е шести с 39.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН