Реал (Мадрид) победи Селта с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. За "белия балет" се разписаха Лукас Васкес и Марко Асенсио. С победата Реал скочи на върха с 36 точки, но и с 3 мача повече спрямо градския съперник Атлетико, който е с 37 точки в момента. Селта е на осмата позиция с 23 точки.

Реал поведе рано срещу гостите от "Балаидос". Още в петата минута Васкес се разписа, а асистенцията дойде от Асенсио. Гостите пропуснаха само минута преди това чудесна възможност, като Аспас не успя да вкара във вратата на Тибо Куртоа. 

В 16-ата Лука Модрич пропусна да се разпише за Реал. Малко преди почивката удар на Карвахал пък прелетя на сантиметри над напречната греда.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 53-ата минута Асенсио получи отличен пас от Лукас Васкес, излезе на голова позиция и не пропусна, удвоявайки преднината на "белия балет" - 2:0. Това беше първото му попадение за сезона. 

Карим Бензема имаше възможност да направи резултата класически в 64-ата минута, но прати топката встрани от целта. До края играчите на Селта пропуснаха открилите им се възможности да стигнат поне до почетно попадение и Реал спечели с 2:0, ликувайки в първия си мач за 2021 година.

Реал (Мадрид) - Селта 2:0
1:0 Лукас Васкес (5), 2:0 Марко Асенсио (53)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА