ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Реал Сосиедад срази у дома Реал (Мадрид) с 2:0 в мач от 33-ия кръг на испанската Ла Лига и гледа все по-смело към класиране за Шампионската лига. Такефуса Кубо (47) и Андер Баренечеа (85) донесоха успеха за тима от Сан Себастиан, който е четвърти и има 8 точки аванс пред петия Виляреал. Гостите бяха без оставения да почива Карим Бензема, а Едуардо Камавинга и Винисиус Жуниор изтърпяваха наказания.

С поредния си провал "белият балет" предоставя възможността на Барселона още в следващия кръг да триумфира с титлата, тъй като пет кръга преди края на сезона разликата вече е 14 точки, което означава, че победа на играчите на Шави над Еспаньол в каталунското дерби на 14 май ще узакони златните им медали. Празненствата могат да започнат и ден по-рано (13 май), ако тогава Реал не спечели домакинството си на Хетафе.

Домакините от Реал Сосиедад пропуснаха да поведат още в 12-ата минута. Александър Сьорлот засече центриране с глава, но защитник на гостите успя да изчисти топката. Четири минути по-късно Мартин Субименди засече топката след корнер, но нацели напречната греда. В 21-ата минута пък Тибо Куртоа блесна с добро спасяване при удар на Давид Силва от вратарското поле.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 47-ата минута Сьорлот пресира здраво Едер Милитао, който опита да върне топката към вратаря, но вместо това я прати към Такефуса Кубо, който отблизо порази вратата на тима, част от който бе дълго време, но така и не получи достатъчно шансове да се докаже.

Точно след изтичането на час игра мачът за гостите още по-тежък, след като Дани Карвахал бе изгонен за втори жълт и червен картон.

Пет минути преди края на редовното време домакините тръгнаха в атака. Топката стигна до Давид Силва, който намери Андер Баренечеа, чийто удар с десния крак прати топката в мрежата за крайното 2:0.

След победата си Реал Сосиедад има 61 точки на четвъртото място, като е на 8 пред петия Виляреал, който обаче е с мач по-малко. „Кралският" клуб изостава на 14 точки от лидера Барселона и може дори да загуби второто си място, след като има 68 точки, а Атлетико (Мадрид) е с мач по-малко и с 66 пункта преди визитата си на Кадис в сряда вечер.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!