Реал (Мадрид) се развихри и разби Гранада с 4:1 като гост в мача от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Домакините завършиха в намален състав след червен картон в 67-ата минута за Мончу.

Марко Асенсио (19) и Начо (25) дадоха сериозен аванс на „кралския“ клуб след асистенции на Тони Кроос. Колумбиецът Луис Хавиер Суарес (34) се разписа след пас на Максим Гонало и върна надеждите на андалусци за нещо повече в мача.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 54-ата минута Бензема не успя да се разпише сам срещу вратаря, след което беше отсъдена засада. Положението беше спорно и при попадение, ВАР щеше да се намеси. Две минути след това Бензема изведе Модрич, който пусна към Винисиус Жуниор (56) и бразилецът възстанови разликата от два гола за „белия балет“. Ферлан Менди (76) пък оформи крайния резултат след пас на Каземиро. Малко преди това Мончу беше изгонен, а същото сполетя и треньорът на Гранада Роберт Морено.

С успеха си Реал (Мадрид) се изкачи на върха с 30 точки и има две повече от Севиля и Реал Сосиедад, който по-късно приема Валенсия. Гранада е на 18-ата позиция с 11 точки.

В друг мач от кръга по-рано Хетафе разби у дома Кадис с 4:0 и се отлепи от дъното, събирайки 9 точки на предпоследната позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА