Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Реал (Мадрид) победи минимално гостуващия Еспаньол с 1:0 в среща от петия кръг на испанската Примера дивисион и излезе на върха с точка пред големия си конкурент Барселона, който утре приема Жирона в каталунски сблъсък.

Треньорът на домакините Хулен Лопетеги остави Гарет Бейл на пейката за сметка на Иско, а титуляри започнаха още Алваро Одриосола и Дани Себайос.

„Кралският“ клуб упражни сериозна преса в началото и притисна каталунския тим в неговата половина. След един неточен удар на Иско в първите минути едва в 14-ата минута и гостите успяха да отправят удар чрез Пабло Пиати, който обаче също не намери целта.

Домакините продължиха да са по-активни, но не създаваха опасни положения пред вратата на „папагалчетата“, а неточни удари записаха Серхио Рамос, Марко Асенсио и Каземиро. В 35-ата минута Еспаньол организира перфектна контраатака и след удар на Ернан Перес топката се озова право в ръцете на Тибо Куртоа, който изби, а при добавката Пиати се оказа в засада и освен това се засуети.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Усилията на „белия балет“ дадоха резултат в 41-ата минута, когато Лука Модрич опита удар от дъгата, получиха се два рикошета и топката достигна до Марко Асенсио, а бившият футболист на Еспаньол я прати в далечния ъгъл за 1:0. В първия момент съдията Матеу Лаос отмени гола заради засада, но след консултация с ВАР призна попадението.

В началото на втората част Модрич и Иско пропуснаха от изгодни позиции, а след това Лопетеги пусна в игра Мариано Диас и Лукас Васкес за освежаване на атаката. Домакините обаче заиграха неубедително и можеше да бъдат наказани. В 65-ата Рамос подари топката на Борха Иглесиас, който се опита да прехвърли Куртоа, но уцели напречната греда. Осем минути след това вратарят на гостите Диего Лопес направи страхотно спасяване след удар с глава на Рамос.

„Кралете“ продължиха да грешат елементарно в защита в края Еспаньол дори се настани по-трайно в тяхната половина, но така и успя да стигне до голова ситуация за изравняване.

След четвъртия си успех за сезона Реал събра 13 точки на върха и е с една повече от Барселона, но каталунците утре приемат Жирона и може да си върнат лидерската позиция. Еспаньол допусна втора загуба и е шести със 7 точки. 

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК