След три поредни неуспешни опита (2 равенства и 1 загуба) Реал (Мадрид) най-сетне постигна първа победа на „Сантяго Бернабеу” от началото на сезона в Примера дивисион. Шампионите сразиха Еспаньол с 2:0 в среща от седмия кръг и записаха успех №100 над този съперник за първенство.

Младокът Ашраф Хакими започна титуляр за „кралския” клуб заради проблемите в защита. Кристиано Роналдо и Марко Асенсио бяха нападателите на домакините, подкрепяни активно от Иско, който още в първите секунди се озова сам срещу вратаря Пау Лопес, който отрази удара.

Гостите от Барселона трудно напускаха своята половина с оглед засиления натиск на „белия балет”, чийто футболисти обаче не намираха целта с ударите си от различни дистанции.

В 30-ата минута усилията на домакините завършиха с гол на Иско след чудесен извеждащ пас на Кристиано Роналдо, който минута по-късно пропусна да удвои аванса на „кралете” от изгодна позиция.

През втората част гостите поглеждаха по-често в предни позиции, а домакините намалиха темпото. В 50-ата минута вратарят Кейлор Навас спаси удар на Марк Наваро.

В 70-ата минута каталунците загубиха топката в центъра, получи се светкавична атака на Реал, Асенсио върна назад към Иско, който от средна дистанция вкара втория си гол в мача за 2:0.

До края на мача Реал продължи да доминира, но така и не порази вратата на Пау Лопес за трети път.

След четвъртия си успех за сезона и първи домакински „кралският” клуб е пети с 14 точки. Еспаньол заема 14-а позиция с 8 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН