ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Реал (Мадрид) обърна Атлетико (Мадрид) с 3:1 след продължения и е последният полуфиналист в турнира за Купата на Краля след Барселона, Осасуна и Атлетик (Билбао). В редовното време срещата на "Сантяго Бернабеу" завърши 1:1 след голове на Алваро Мората (19) за гостите и Родриго (79) за "белия балет". Носителят на "Златната топка" за 2022 година Карим Бензема (104) и Винисиус Жуниор (120+1) пък се разписаха в продълженията и пратиха "кралете" в следващата фаза. В 99-ата минута "дюшекчиите" останаха с човек по-малко, след като Стефан Савич бе изгонен с два жълти картона.

Още в 9-а минута Бензема комбинира добре с Винисиус Жуниор, но бразилецът се забави и изгуби топката, която и в следващите минути бе повече във владение на домакините. Те обаче не успяха да спрат Алваро Мората, който в 19-ата минута получи пас от Науел Молина и вкара за 0:1.

"Кралете" натиснаха след гола, но до края на първата част не успяха да изравнят. В 25-ата минута удар на Федерико Валверде не затрудни вратаря Ян Облак, а в 31-ата минута Едер Милитао също не успя от удобна позиция.

След почивката играчите на Карло Анчелоти владееха повече топката и натискаха, но "дюшекчиите" успяваха да се справят добре в защита. В 57-ата минута Бензема се освободи на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, но Ян Облак направи феноменално спасяване с една ръка.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Последваха минути без опасности, а в 73-ата Антоан Гризман изпълни пряк свободен удар и Куртоа изби в корнер. След неговото изпълнение Аксел Витсел се озова на добра позиция и опита атрактивен ножичен удар, но топката премина покрай дясната греда. Шест минути след това Родриго направи феноменален индивидуален пробив, при който преодоля на дрибъл няколко противникови играчи и с десния крак изравни резултата за 1:1. Секунди след това отново голмайсторът на "белия балет" опита удар извън наказателното поле, но топката прелетя малко над напречната греда.

В 84-ата минута Гризман излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му мина над вратата на Куртоа, а останаха и съмнения за засада, която обаче не бе отсъдена. В добавеното време Мемфис Депай нахлу опасно в наказателното поле на Реал и опита удар от трудна позиция, но Куртоа спаси.

Така се стигна до продължения и в петата минута на първото от тях Винисиус Жуниор опита удар, но той бе блокиран на голлинията от защитник. От последвалия корнер Антонио Рюдигер се извиси високо, но изстрелът му с глава премина много встрани от дясната греда. В рамките на две минути Стефан Савич си изкара два лекомислени жълти картона и бе изгонен, за да остане Атлетико в намален състав.

След центриране от Марко Асенсио отдясно в 104-ата минута няколко човека в бяло се разминаха с топката и тя стигна до Карим Бензема, който с десния крак шутира и я прати в мрежата за 2:1.

В 116-ата минута Депай стреля от движение, но много неточно. Гостите се втурнаха отчаяно в нападение и вместо да стигнат до изравняване, Реал сложи точката на спора в последните секунди, когато Винисиус Жуниор се възползва от многото свободни пространства, направи страхотен индивидуален пробив и оформи крайното 3:1 в мача.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК