Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 24-ия кръг на Ла Лига и съкрати разликата до 3 точки от актуалния лидер Атлетико (Мадрид), който обаче остава с мач по-малко. Единствения гол за "кралете" реализира Каземиро (65).

Домакините започнаха по-добре срещата и вратарят на гостите Тибо Куртоа трябваше да се намесва решаващо в 7-ата минута при удари на Ореяна и Янко. Минута по-късно белгийският страж направи ново спасяване, отразявайки удар на Алкарас.

В 11-ата минута Кике падна в наказателното поле на гостите, претендирайки за дузпа, но съдията Куадра подмина ситуацията. Мариано Диас се разписа пък в 23-ата минута за "белия балет", но попадението не бе зачетено заради засада. Осем минути по-късно той отново прати топката в мрежата на домакините, но и в този случай гол не бе регистриран заради засада.

Играчите на Зинедин Зидан имаха превъзходство до края на първата част и в 39-ата минута Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле, а Каземиро бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но неточно в аут.

Десетина минути след почивката Валядолид направи голям пропуск. Ферлан Менди се опита да комбинира с колега в отбраната, но сбърка и топката се озова на крака на Фабиан Ореяна, който от упор шутира, но Куртоа спаси.

В 65-ата минута Тони Кроос центрира от пряк свободен удар и Каземиро се разписа отблизо с глава във вратата на Жорди Масип. Валядолид се опита да отвърне на удара и в 75-ата минута Вайсман падна в наказателното поле на Реал след съприкосновение с играч на съперника, но съдията не посочи бялата точка. До края на се стигна до други попадения и "кралете" си тръгнаха с трите точки.

След четвъртата си поредна победа за първенство Реал събра 52 точки на втората позиция и е на 3 зад лидера Атлетико. Валядолид остава на предпоследно място с 21 точки.

По-рано в друга среща от кръга Валенсия срази у дома Селта с 2:0 след две попадения в добавеното време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА