Лидерът Атлетико (Мадрид) загуби сензационно с 0:2 у дома от Леванте в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига и допусна първо поражение на „Уанда Метрополитано“ от началото на сезона. Само преди два дни двата тима завършиха 1:1 във Валенсия в отложен мач, а сега "дюшекчиите" отново се провалиха срещу този съперник. 

Гостите направиха сериозен пропуск още в 8-ата минута, когато Рубен Рочина пусна извеждащ пас към Хосе Моралес, който пое топката още на средата на терена и напредна, но сам срещу Ян Облак шутира покрай вратата.

Безобразната игра на домакините продължи и в 31-ата минута Леванте поведе с гол на Хосе Моралес, който се възползва от нова неточност в защитата на Атлетико и прати топката десния ъгъл на Ян Облак.

"Дюшекчиите" можеха да изравнят в 58-ата минута след удар на Луис Суарес, но топката срещна десния стълб на вратата на Дани Карденас. Три минути след това гол на Атлетико не бе зачетен заради засада.

Дани Карденас направи решаващо спасяване в 68-ата минута, когато отрази много опасен удар на Жоао Феликс. След това Робер Пиер игра с ръка в наказателното поле на Леванте в 82-ата минута, но ситуацията бе подмината от съдията Лопес.

В третата минута на добавеното време Луис Суарес пропусна да изравни резултата, шутирайки покрай вратата, а секунди по-късно Хорхе де Фрутос (90+4) оформи крайния резултат с втори гол за гостите.

И след загубата Атлетико продължава да е лидер с 55 точки, но вече има само шест аванс пред шампиона и градски съперник Реал (Мадрид), като и двата тима са изиграли по 23 срещи. Леванте е осми с 31 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА