Реал (Мадрид) надви градския съперник Райо Валекано с 2:1 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига и оглави временното класиране, но потрепери за трите точки в края на срещата.

Домакините започнаха по-активно и поведоха с гол на Тони Кроос (13) след асистенция на Марко Асенсио, който в 35-ата минута направи пропуск от близка дистанция. Малко след това Карим Бензема (38) удвои аванса на "кралете" след великолепно подаване на Алаба. За французина това бе десети гол в Ла Лига от началото на сезона. Секунди по-късно той пропусна да удвои сметката си, пращайки топката с глава над вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Пчеличките" бяха по-агресивни след почивката, но ужилиха "кралете" само веднъж. Това направи влезлият като резерва Радамел Фалкао (77), който  се възползва от страхотно центриране на Алваро Гарсия и прати топката неспасяемо във вратата на Тибо Куртоа. Райо натисна в края и домакините потрепериха за трите точки, а в последната минута Куртоа първо отрази удар отблизо, а след това Тони Кроос се наложи да чисти топката пред голлинията. Секунди по-късно страхотен далечен удар на Алваро Гарсия също бе отразен от вратаря на "белите".

След успеха си Реал (Мадрид) излезе на върха във временното класиране с 27 точки от 12 мача, колкото има и Реал Сосиедад, който обаче гостува на Осасуна в неделя. Райо Валекано е шести с 20 точки.

В друг мач от кръга по-рано Алавес победи гостуващия Леванте с 2:1.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА