Барселона изпусна три гола преднина и завърши 3:3 при визитата си на Селта в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига и отново се провали преди идването на новия треньор Шави. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като през първата част гостите вкараха три гола, а след почивката галисийци успяха да ги върнат и да изтръгнат точката в последните секунди.

Ансу Фати (5) се разписа в началото след пас на Жорди Алба, а до края на първата част разликата стана класическа с попадения на Серхио Бускетс (18) и Мемфис Депай (34). Головите пасове пък бяха дело на Нико Гонзалес и отново Жорди Алба.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Скоро след почивката Яго Аспас (52) намали изоставането на домакините, които тръгнаха по-смело в атака и стигнаха до още едно попадение. Негов автор стана Нолито (74) след подаване на аржентинеца Франко Черви. Галисийци натиснаха в търсене на изравняване и ликуваха в последните секунди с гол на Яго Аспас (90+6) за крайното 3:3.

След равенството Барса е на девети място със 17 точки. Селта заема 14-а позиция с 12 пункта.

В друг мач от кръга днес Еспаньол срази Гранада с 2:0, а в петък вечер Кадис спечели с 1:0 при гостуването на Атлетик (Билбао).

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА