Шампионът Реал (Мадрид) победи у дома Гранада с 2:0 в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига и отново догони лидера и градски съперник Атлетико на върха. Каземиро (57) и Карим Бензема (90+2) реализираха попаденията за шестия пореден успех на "кралете" във всички турнири. 

Играчите на Зинедин Зидан доминираха по отношение владението на топката, но през първата част не създадоха кой знае колко голови положения. Карим Бензема още в 3-ата минута и Тони Кроос в 15-ата шутираха неточно. В 37-ата минута Родриго се контузи и бе принудително заменен, като вместо него мача за домакините доигра Марко Асенсио.

След почивката "кралете" започнаха по-активно и на два пъти бяха близо до гола. С удар от въздуха влезлият в игра Асенсио нацели гредата, а малко след това Силва отрази удар на Федерико Валверде. В 57-ата минута Асенсио проби отляво и центрира в наказателното поле, а Каземиро скочи най-високо и заби топката в мрежата за 1:0.

Четвърт час преди края на редовното време Каземиро блокира удар и се наложи намесата на ВАР заради  съмнения, че бразилецът е играл с ръка. В крайна сметка не се стигна до дузпа за гостите.

Реал продължи да има инициативата и секунди преди края Карим Бензема се разписа за 2:0 с удар от границата на наказателното поле и рикошет в тялото на бранител.

След успеха си "белият балет" събра 32 точки, колкото има и лидерът Атлетико (Мадрид), който е с два мача по-малко. Гранада заема седма позиция с 21 точки.

По-рано в друга среща от кръга Хетафе и Селта завършиха 1:1, поделяйки по точка.