Реал (Мадрид) разби като домакин носителя на трофея в турнира Лига Европа за последните два сезона Севиля с 4:0 в среща от 30-ия кръг на испанската Примера дивисион и съкрати разликата с лидера Барселона до 10 точки.

„Кралският” клуб започна вихрено и поведе с гол на Карим Бензема (6). Френският национал се разписа за 20-и път този сезон, възползвайки се от асистенция на уелсеца Гарет Бейл. Малко преди това при опит за центриране на Беноа Тремулинас от гостите топката се удари в напречната греда. В 17-ата минута след корнер Роналдо отправи удар с глава, а Бейл сложи крак и вкара топката в мрежата. Страничният рефер обаче вдигна флага за засада, въпреки че такава нямаше. В 26-ата реферът Ундиано Майенко отсъди дузпа за гостите, след като Варан задържа Адил Рами пред погледа на арбитъра. Кейлор Навас обаче успя да отрази удара на Кевин Гамейро от бялата точка.

След почивката в 57-ата Хосе Антонио Рейес направи много глупава дузпа, спъвайки Лука Модрич. Кристиано Роналдо обаче шутира от бялата точка над гредата и така и двата тима изпуснаха по една дузпа. В 60-ата минута Гамейро опъна мрежата на Навас, но при флаг за засада. Все пак в рамките на две минути Кристиано Роналдо (64) след пас на Данило и Гарет Бейл (66) след подаване на Бензема съкрушиха андалусци.

В самия край Хесе Родригес (86) оформи крайното 4:0 за радост на феновете по трибуните на „Сантяго Бернабеу”.

Така Реал (Мадрид) събра 66 точки и остава трети, изоствайки на една от градския съперник Атлетико и на 10 от лидера Барселона. Севиля е на пета позиция с 48 точки. 

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!