Реал (Мадрид) се измъчи и спечели трудно с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 21-ия кръг на Примера дивисион, за да изпревари шампиона Барсело на върха в таблицата.

Треньорът на гостите Зинедин Зидан заложи на Карим Бензема и Родриго в атака, подкрепяни от Иско. Серхио Рамос се завърна в състава на “лос бланкос”, а Начо Фернандес замени наказания Даниел Карвахал.

Още в 12-ата минута Каземиро прати топката в мрежата на домакините, но попадението не бе признато след намесата на ВАР заради засада. След това атаките на гостите не бяха толкова опасни, а Валядолид също поглеждаше нерядко към вратата на Тибо Куртоа, който се намеси с вещина 16-ата минута при коварен корнер. До края на полувремето нито един от съперниците не успя да стигне до нещо по-интересно пред противниковата врата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Кралете“ вдигнаха оборотите след почивката и пропуски направиха Бензема и Родриго. Натискът на гостите даде резултат в 78-ата минута, когато Начо Фернандес беше изпуснат в наказателното поле и с глава вкара единствения гол. В 87-ата Гуардиола опъна мрежата на гостите, но при правилно вдигнат флаг за засада. До края на мача домакините не успяха да стигнат до изравнителен гол.

Така Реал събра 46 точки и се изкачи на върха с 3 аванс пред Барселона. Валядолид е 16-и с 22 точки и на 5 пред опасната зона.