ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Реал Мадрид се измъчи у дома срещу Севиля за минимална победа с 1:0 в мач от в 26-я кръг на испанската Ла Лига и дръпна на върха пред Барселона и Жирона. "Кралете" доминираха през цялото време, но едва в края ликуваха с фамозен гол на Лука Модрич (81). Мачът бе белязан и със съдийска смяна, след като в 60-ата минута реферът Де Мера получи травма и бе заменен от Карлос Буерго.

В 10-а минута Винисиус достави подаване, което бе достигнато от Лукас Васкес, като последният показа хладнокръвие и съумя да се разпише. След намесата на ВАР съдията прегледа ситуацията и не зачете гола заради нарушение на Начо срещу Ен Несири при отнемането на топката. Десетина минути след това Ен Несири се свлече след съприкосновение в наказателното поле, но съдията показа, че дузпа няма.

В 34-а минута Исак Ромеро Барнал също потърси контакта с противников състезател и на свой ред искаше наказателен удар, но и този път такъв не бе отсъден. Само пет минути след това подаване попадна на крака на Чуамени в средата на наказателното поле, като вдигна поглед и шутира, но опитът му беше блокиран по превъзходен начин от защитник. В добавеното време за първата част Федерико Валверде пропусна шанс да се разпише. Той получи много свободно пространство около себе си и изстреля страхотен удар от далечно разстояние, право под напречната греда, но вратарят на Севиля Ниланд блесна със страхотна намеса.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Четири минути след началото на втората част Федерико Валверде бе изведен със страхотен пас в наказателното поле, като заобиколи вратаря, но нацели дясната греда. Само три минути по-късно Севиля отговори, а Исаак Ромеро Бернал очакваше високото подаване и се впусна в наказателното поле, за да преодолее единствено вратаря. Той стреля веднага в левия ъгъл, но Лунин го отказа със страхотно спасяване.

В 54-а минута Родриго проби добре с топката в крака, но ударът му от ръба на наказателното поле се размина с малко от дясната греда. Страхотно индивидуално действие от бразилеца. Само две минути по-късно Винисиус Жуниор имаше времето и пространството в опасна зона, след като овладя тънко подаване, но ударът му в левия ъгъл бе брилянтно спасен от Ниланд.

Двайсетина минути преди края на редовното време Родриго нахлу на слалом в наказателното поле, но не успя да вкара в левия ъгъл, защото за пореден път Ниланд блесна с феноменална намеса. В 81-а минута Реал задържаше продължително топката, а Лука Модрич овладя отбита топка на границата на наказателното поле, след което отправи топовен шут с десния крак, който не остави шансове на Ниланд, който най-после бе преодолян за 1:0. Гостите имаха претенции за засада на Антонио Рюдигер, който обаче не игра с топката в хода на атаката. В 90-ата минута Кике Салас можеше да отбележи. След центриране от корнер той стреля с глава, но не уцели вратата.

След минималния си успех Реал има 65 точки на върха и 8 повече от Барселона, а Жирона е на третата позиция с 56 и мач по-малко. Севиля заема 15-ото място с 24 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!