Реал (Мадрид) разби у дома Майорка с 6:1 в мач от шестия кръг на испанската Ла Лига и се завърна на върха във временното класиране пред шампиона и градски съперник Атлетико. Марко Асенсио реализира хеттрик, Карим Бензема вкара два гола, а Иско оформи крайния резултат. Канг-Ин Лий бе точен за гостите.

„Кралете“ поведоха още с първата си възможност с гол на Карим Бензема (3), който отне топката на Хосеп Гая и не сгреши сам срещу вратаря Маноло Рейна за 1:0. Майорка можеше да изравни две минути по-късно, но ударът на играещият под наем от „белия балет“ Такефуса Кубо не намери целта.

Играчите на Карло Анчелоти удвоиха аванса си с попадение на Марко Асенсио (24) след центриране на Винисиус Жуниор. След по-малко от 60 секунди обаче гостите намалиха чрез корееца Канг-Ин Лий (25), който проби на скорост през центъра на терена и с отличен удар с левия крак отбеляза за 2:1.

Домакините бързо си върнаха аванс от два гола след нов гол на Марко Асенсио (29), който се възползва от пас на Бензема с едно докосване. Пет минути след това „белят балет‘ бе близо до нов гол. Бензема свали за Асенсио на метър от вратата, но ударът му бе блокиран от защитник пред голлинията. До края на полувремето вратарят Рейна спаси удари на Винисиус Жуниор и Бензема.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Три минути след почивката Винисиус Жуниор изскочи сам срещу Рейна, но не успя да го преодолее. Секунди по-късно Бензема се разписа, след като засече подаване на Винисиус Жуниор, но след разглеждане на ситуацията със системата ВАР голът не бе зачетен заради нарушение в атака.

Марко Асенсио (55) оформи своя хеттрик с далечен удар по земя, с който не остави шансове на Рейна, а головото шоу продължи. В 68-ата минута при разбъркване в наказателното поле на домакините Лаго шутира по земя, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Куртоа.

Карим Бензема (78) се разписа за втори път в мача след пас на Алаба, а скоро след това Иско (84) довърши съперника след асистенция на Винисиус Жуниор, оформяйки крайното 6:1.

Реал (Мадрид) - Майорка 6:1
1:0 Карим Бензема (3), 2:0 Марко Асенсио (24), 2:1 Канг-Ин Лий (25), 3:1 Марко Асенсио (29), 4:1 Марко Асенсио (55), 5:1 Карим Бензема (78), 6:1 Иско (84)

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ