Реал (Мадрид) спечели убедително с 4:2 при визитата си на замесения в битката за оцеляване в елита Леганес в среща от междинния 30-и кръг на Примера дивисион и се върна на върха във временното класиране с 2 точки аванс пред Барселона и мач по-малко.

Гостите от испанската столица бяха без голмайстора си Кристиано Роналдо и повечето от звездите си, но това даде шанс на резервите да блеснат и да впечатлят треньора Зинедин Зидан с изявите си.

В рамките на само осем минути „белият балет” взе комфортна преднина от три гола, реализирани от Хамес Родригес (15) и Алваро Мората (18, 23) след асистенции на Марко Асенсио, Начо и Матео Ковачич.

Изненадващо домакините върнаха две от попаденията за по-малко от две минути още преди почивката чрез Габриел (32) и Лусиано (34).

В началото на втората част Алваро Мората (48) оформи своя хеттрик след асистенция на Хамес Родригес и уби окончателно интригата. Този гол сломи устрема на домакините да търсят изравняването и до края срещата просто се доиграваше.

След успеха си Реал (Мадрид) се върна на върха със 71 точки и 2 повече от Барселона, но и една среща по-малко. Леганес е точно над чертата на 17-а позиция с 27 точки и 5 през опасната зона на изпадащите.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН


All & Goals & Highlights - Leganés 2-4 Real... by Takara-5