Атлетико и Реал си спретнаха оспорвано дерби на Мадрид и завършиха 0:0 в здрава битка на „Уанда Метрополитано“ от седмия кръг на Примера дивисион. Така „кралете“ остават единствени без загуба в испанския елит и се върнаха на върха в класирането.

Първата по-опасна ситуация дойде в осмата минута, когато Диего Коста овладя на гърди и изведе Жоао Феликс зад гърба на защитата на „кралете“. Младият португалец шутира обаче покрай вратата. Осем минути по-късно Гарет Бейл се пребори за висока топка, но не успя да я насочи по най-добрия начин и тя премина над вратата.

Играта бе равностойна и двата тима продължиха да имат своите шансове. Така след половин час игра Томас Партей центрира остро по земя, Тибо Куртоа нямаше какво да направи, но топката беше прекалено силна и Диего Коста се размина с нея. Седем минути след това Тони Кроос отправи силен и точен изстрел от около 25 метра, но словенският вратар на домакините Ян Облак плонжира и спаси. В 39-ата минута Жоао Феликс отправи хубав изстрел от 20-тина метра, но покрай вратата на Куртоа.

Последваха спасявания на Облак след нов удар на Кроос и на Куртоа след центриране на Киърън Трипиър във вратарското поле.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след почивката Диего Коща подаде на появилия се като резерва Анхел Корея, а аржентинецът отправи удар с глава, но топката премина над напречната греда. Последваха пропуски на Гарет Бейл и Каземиро от гостите, които отправиха неточни удари.

В 72-ата минута Саул скочи на първа греда след изпълнение на корнер и насочи токата към далечния горен ъгъл, но тя излезе в аут. Три минути по-късно Ян Облак предотврати сигурен гол във вратата си след страхотен удар с глава на Бензема. В 82-ата минута домакините организираха чудесна атака. Анхел Корея подаде вдясно, където Трипиър центрира на първа греда, но Коке беше блокиран.

Нито един от двата тима не успя да стигне до попадение оставащите минути до последния съдийски сигнал и в крайна сметка си поделиха по точка.

След равенството Реал се върна на върха с 15 точки и една повече от Гранада, който по-рано спечели с 1:0 у дома срещу Леганес. Атлетико е трети с 14 точки и с една аванс пред шампиона Барселона, победи с 2:0 по-рано през деня при визитата си на Хетафе в едноименното мадридско предградие.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ