Барселона спечели с 2:0 гостуването на Хетафе в мач от седмия кръг на Ла Лига. Каталунците трябваше да се справят без контузената си звезда Лионел Меси, като успяха да се отърсят от шока - загубата с 0:2 от Гранада преди седмица. Както е известно, след това Барселона надви Виляреал с 2:1, за да се стигне и до днешния успех.

Точни за победата на стадион "Колисеум Алфонсо Перес" бяха Луис Суарес в 41-ата минута и Жуниор Фирпо в 49-ата. 

Преди този мач Барселона беше в лоша серия при гостуванията си в Примера дивисион - пет поредни срещу без успех. С прибавените три точки каталунците събраха 13 и са на второто място във временното класиране. Лидер с 14 е Реал (Мадрид), който от 22:00 часа тази вечер се изправя срещу Атлетико в дербито на испанската столица. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В отсъствието на Меси и Ансу Фати треньорът Ернесто Валверде заложи в атака на Луис Суарес, Антоан Гризман и Карлес Перес.

Първата ситуация за Барселона се откри в 11-ата минута, когато юношата на клуба Перес стреля, вратарят Давид Сория успя да спаси. Пет минути по-късно Луис Суарес пропиля отличен шанс. 

В 21-ата минута Анхел изпусна добро положение за домакините. Преотстъпеният от Барса Марк Кукурея изведе Анхел Родригес, който стреля от десетина метра, но Марк-Андре тер Стеген беше на мястото си и успя да отрази. Само минута по-късно Антоан Гризман се отскубна от отбраната на ръба на засадата и подаде към Луис Суарес на дъгата. Лучо отправи коварен удар, при който топката премина много близо до дясната греда.

В 41-ата минута Барселона пошеде. Тер Стеген успя да излезе извън наказателното си поле, за да пресече извеждащо подаване. Националът на Германия не само, че изчисти, но и направи високо подаване зад гърба на противниковата защита. Луис Суарес се ориентира най-бързо, тръгна напред и прехвърли вратаря на домакините - 0:1.

В края на първата част уругваецът пропусна да удвои. 

Четири минути след подновяването на играта Карлес Перес стреля силно и затрудни вратаря на домакините Давид Сория, който не успя да се намеси по най-добрия начин. 23-годишният Жуниор Фирпо стигна до топката и я добута в мрежата - 0:2.

Барселона продължи да диктува темпото в двубоя. В 62-ата минута Суарес пропусна да вкара. 

В 82-ата Клеман Лангле получи втори жълт картон за ненужно нарушение край тъчлинията и Барса остана с човек по-малко. До края не се случи нищо интересно и съотборниците на Меси спечелиха с 2:0.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ