Реал Мадрид срази лесно у дома Гранада с 2:0 в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига и се върна на върха във временното класиране.

Брахим Диас и Родриго реализираха двете попадения за домакините. Брахим Диас даде преднина на Реал за 1:0 в 26-ата минута след добро подаване от Тони Кроос.

Джуд Белингам падна в наказателното поле на Гранада в 45-ата минута, но не последва сигнал от рефера за дузпа. Ситуацията бе преразгледана и със системата за видеоарбитраж-ВАР. Хоселу можеше да се разпише за домакините в добавеното време на първата част, но стреля вляво от вратата на противника.

Бразилецът Родриго обаче не сгреши в 57-ата минута с точен удар за 2:0, а малко преди неговото попадение Белингам пропусна още една възможност за Реал.

В 75-ата Федерико Валверде получи прецизно подаване в атака за мадридчани, но също не успя да преодолее вратаря на гостите и резултатът остана 2:0.

Така Реал продължава преследването с Жирона, като и двата тима имат по 38 точки в челото, но мадридчани са първи към момента. Съставът на Гранада е предпоследен, 19-и в шампионата с едва 7 точки в актива си и само една победа от началото на сезона.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!