Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Реал Мадрид победи Барселона с 3:2 в зрелищно Ел Класико на "Сантяго Бернабеу" от 32-ия кръг на испанската Ла Лига и вече с 11 точки на върха пред каталунците докосва рекордна 36-а шампионска титла. Каталунците взеха аванс с гол на Андреас Кристенсен (6). Винисиус Жуниор (18-дузпа) обаче изравни. Фермин Лопес (70) даде нов аванс на гостите, но малко след това Лукас Васкес (73) възстанови равенството с мощен удар, а в добавеното време Джуд Белингам (90+1) донесе успеха на домакините.

Мачът започна на високи обороти с положения и пред двете врати, а още в 6-ата минута датчанинът Андреас Кристенсен се извиси във въздуха, за да засече с глава центриране на далечната греда. Ударът на Кристенсен мина покрай тръгналия напред Лунин и се озова в мрежата за 0:1. В 14-ата минута Ламин Ямал направи отличен пробив в наказателното на мадридчани. Младокът се справи с Камавинга, а след това опита да завърши, но от много малък ъгъл не успя да преодолее стража на домакините, който спаси. Малко след това Лукас Васкес нахлу в наказателното на каталунците, след което се справи с Кубарси като смени посоката. Играчът на Реал Мадрид бе препънат и се стовари на земята, а съдията Сото Градо отсъди дузпа и Винисиус Жуниор изравни от бялата точка за 1:1.

В 28-ата минута Барселона бе на милиметри от гола. Ямал отклони на близката греда подаване от корнер, а Лунин бе изненадан. Вратарят все пак успя да избие топката, но останаха съмнения, че тя вече бе преминала голлинията. След продължителна проверка с ВАР играта беше подновена с нов корнер. В 34-ата минута Рафиня стреля от пряк свободен удар, след като Ламин Ямал бе фаулиран от Камавинга на ръба на наказателното. Изстрелът на Рафиня обаче мина покрай целта. Десетина минути по-късно Родриго проби опасно отдясно. След това бразилецът пусна по земя към Лука Модрич, който обаче не успя да стреля, тъй като бе изпреварен от Френки де Йонг.

След почивката в 55-ата минута Модрич пусна извеждащ пас към Винисиус. Бразилецът пое и напредна, докато бе натиснат от двама защитника на гостите. В крайна сметка футболистът на "кралския клуб" шутира, но встрани от вратата на Тер Стеген. Десет минути след това домакините имаха претенции за дузпа, след като подаване на Винисиус срещна тялото на Жул Кунде. Играта бе оставена да продължи и Барса направи добра контраатака, която бе завършена от Феран Торес. Влезлият от скамейката футболист обаче не успя да прати топката във вратата на Лунин. В 69-ата минута Ямал стреля с левия крак от границата на наказателното, а Феран се опита да отклони топката, но не успя. Все пак Андрий Лунин изби, но кълбото се озова в краката на Фермин Лопес, който веднага я добави в мрежата за 2:1. Три минути след това Винисиус намери чудесно включилия се Лукас Васкес, който с мощен удар изравни за 2:2.

Винисиус излезе на страхотна възможност в 78-ата минута, когато остана очи в очи с германския страж на каталунците. Бразилецът се забави със завършващия удар, а в крайна сметка потърси близкия ъгъл, където бе Тер Стеген. В първата минута от добавеното време Лукас Васкес пусна остър пас по земя, с който Хоселу се размина. Топката обаче стигна до свободния Белингам на далечната греда, който разстреля Тер Стеген за крайното 3:2.

След успеха Реал Мадрид има 81 точки на върха и 11 повече от Барселона, а до края на сезона остават шест кръга.

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА 3:2
0:1 Андреас Кристенсен (6), 1:1 Винисиус Жуниор (18-дузпа), 1:2 Фермин Лопес (70), 2:2 Лукас Васкес (73), 3:2 Джуд Белингам (90+1)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!