Атлетико Мадрид претърпя загуба с 0:2 като гост на Алавес в среща от 32-ия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините стигнаха до успеха с гол през първото полувреме на Карлос Бенавидес и превъзходен удар на Луис Риоха в края, а гостите пропуснаха шанса да се утвърдят на четвъртото място в класирането.

Отборът на Диего Симеоне беше далеч от най-доброто си представяне, след като отпадна от Шампионската лига в средата на седмицата от Борусия Дортмунд и остава с 61 точки, седем зад Жирона и само три пред петия Атлетик Билбао в битката за място в европейските клубни турнири.

Домакините взеха преднина в 15-ата минута, когато капитанът Бенавидес пое топката на границата на наказателното поле и я изпрати с нисък удар покрай вратаря Ян Облак. Страхотно воле на Риоха в добавеното време подпечата победата, която отдалечи баските още повече от зоната на изпадащите. Тимът се изкачи на 13-о място с 35 точки, на 10 точки пред третия в дъното Кадис.

В друг мач от кръга Виляреал победи Алмерия с 2:1. Илиас Ахомаш откри за "жълтите" в 25-ата минута, но само пет по-късно Антъни Лозано възстанови равенството. В 87-та минута Ларджи Рамазани от състава на домакините получи втори жълт картон. Това даде предимството на гостите и Александър Сьорлот реализира за 2:1 след асистенция на Алберто Морено в добавеното време.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!