Шампионът Реал (Мадрид) надви у дома Валенсия с 2:0 в мач от 23-ия кръг на Ла Лига и след третата си поредна шампионатна победа съкрати разликата с лидера и градски съперник Атлетико до 5 точки, но „дюшекчиите“ са с два мача по-малко. Карим Бензема (12) и Тони Кроос (42) бяха точки за „кралете“, които си отмъстиха на "прилепите" за поражението си с 1:4 от тях на "Местая" по-рано през сезона.

През първата част футболистите на Зинедин Зидан имаха пълен контрол върху случващото се на терена, а гостите с нищо не застрашиха вратата на Тибо Куртоа. След пропуски на Каземиро и Марко Асенсио в началото Карим Бензема се разписа в 12-ата минута с техничен удар за 1:0.

Завърналият се в игра след лечение на контузия десен бек на Реал Даниел Карвахал получи травма и в 26-ата минута и бе сменен от Лукас Васкес.

В 42-ата минута превъзходството на домакините доведе до втори гол във вратата на Хауме. Влезлият като резерва Лукас Васкес подаде на Тони Кроос и германският национал с много прецизен удар от границата на наказателното поле насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:0.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Осем минути след почивката Макси Гомес опита далечен удар към Тибо Куртоа, който реагира отлично на силния изстрел и изби топката. В 61-ата минута топката за трети път се озова във вратата на гостите, но попадението на Ферлан Менди бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 78-ата минута Ферлан Менди имаше възможност отново да се разпише след пас на Бензема, но се забави и не успя да преодолее вратаря Хауме. До края на мача нито домакините, нито „прилепите“ успяха да стигнат до попадение.

След третия си пореден успех Реал (Мадрид) събра 49 точки на втората позиция и изостава на 5 от лидера Атлетико (Мадрид), който е с две срещи по-малко. „Белият балет“ отново е на 3 точки пред Барселона, но и с мач повече от каталунците.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА