Реал Сосиедад спечели с 3:2 при визитата си на Еспаньол от 21-ия кръг на испанската Ла Лига и се утвърди на третото място във временното класиране. Гостите поведоха с голове на Такефуса Кубо (23) и Александър Сьорлот (51) и автогол на Леандро Кабрера в 63-ата минута, докато Сержи Дардер (74) и Брайън Оливан (87) вкараха за каталунците.

Мачът в Барселона започна с натиск на домакините, които в 5-ата минута можеха да поведат, но ударът на Фернандо Калеро бе спасен от Алекс Ремиро. В 23-ата минута Такефуса Кубо се разписа с много красив изстрел от границата на наказателното поле.

След почивката в 51-ата минута Оярсабал сервира топката на Сьорлот, който отблизо я прати в мрежата на „папагалчетата“, които утежниха още повече ситуацията си. В 63-ата минута Леандро Кабрера си вкара нелеп автогол, след като опита да изчисти топката с глава след центриране на Кубо.

Еспаньол обаче надигна глава в 74-ата минута с гол на Сержи Дардер при добавка след отразен удар на Хави Пуадо.

Две минети преди края на редовното време Хосе Карлос Ласо прати топката към Брайън Оливан, който без да се бави стреля, преодолявайки Ремиро за 3:2. В добавеното време Леандро Кабрера бе изгонен за втори жълт картон, а до края съотборниците му не успяха да стигнат до изравнително попадение.

След успеха си баските събраха 42 точки на 3-ото място. „Папагалчетата“ пък остават 17-и с 21 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!