ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Барселона допусна втора грешна стъпка от началото на сезона, след като завърши 2:2 при гостуването си на Майорка в мач от междинния седми кръг на испанската Ла Лига.

Домакините поведоха изненадващо в деветата минута, когато косовският национал Ведат Муриджи се озова на добра позиция в наказателното поле след пас с глава на Антонио Санчес и преодоля Марк-Андре тер Щеген за 1:0.

Барселона бе близо до изравняване в 39-ата минута, след като Феран Торес получи отлично подаване и нанесе хубав удар към долния десен ъгъл, но Предраг Райкович спаси с блестящ рефлекс. Три минути по-късно сръбският страж на Майорка нямаше какво да направи след фамозен далечен удар на Рафиня, който изравни за 1:1.

В добавеното време на първата част балеарците отново поведоха, след като реализиралият първия гол Ведат Муриджи намери Абдон Пратс, който се отскубна от защитата на Барселона и елиминира Тер Щеген за 2:1.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката в игра за гостите се появиха Роберт Левандовски и младокът Ламин Ямал, който в 66-ата минута направи добър пробив в наказателното поле и падна, а съдията посочи бялата точка, но след преразглеждане с ВАР отмени решението си.

В 75-ата минута Барса все пак изравни след многоходова акция. Ямал намери Рафиня на крилото, той пусна успореден пас на голлинията за Фермин Лопес, който бе забравен от защитата на домакините и се разписа за 2:2.

В 82-ата минута Кайл Ларин получи извеждащо подаване, изпревари Жул Кунде, но от малък ъгъл не успя да преодолее Тер Щеген. В добавеното време на срещата Ларин пропусна златен шанс от отлична позиция да донесе победата на домакините.

След равенството каталунците остават на върха със 17 точки, на 1 пред Жирона и 2 пред Реал (Мадрид), но и с мач повече от тях. Майорка е на 15-а позиция с 6 пункта.

МАЙОРКА - БАРСЕЛОНА 2:2
1:0 Ведада Муриджи (9), 1:1 Рафиня (42), 2:1 Абдон Пратс (45+3), 2:2 Фермин Лопес (75)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!