ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Реал (Мадрид) спечели с 1:0 при гостуването си на Алавес в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига и последен за двата тима през 2023 година, за да се изкачи на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Жирона. Победното попадение в двубоя реализира Лукас Васкес в добавеното време на срещата.

„Кралете“ завършиха мача с човек по-малко, след като в 54-ата минута Начо Фернандес бе изгонен с директен червен картон.

Още във 2-ата минута Джуд Белингам подаде към Браим Диас, който нахлу в наказателното поле и подаде към Федерико Валверде, чийто удар бе спасен от Антонио Сивера.

В 38-ата минута Валверде опита своя късмет с удар от разстояние, но Сивера внимаваше и успя да спаси.

След почивката в 54-ата минута Начо Фернандес бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Омородион. Първоначално съдията Диас де Мера показа само жълт картон на Начо, но след това бе извикан на ВАР да преразгледа положение и промени решението си, гонейки защитника на гостите.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 77-ата минута Родриго финтира в наказателното поле на Алавес и стреля, но Антонио Сивера отново се намеси и спаси.

Във втората минута на добавеното време на мача Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Алавес, където Лукас Васкес бе оставен непокрит и отблизо с глава прати топката във вратата. Две минути след това Родриго получи контузия и бе заменен от Дани Себайос.

След успеха си Реал Мадрид се изкачи на върха с 45 точки, колкото има и Жирона. Алавес е 16-и с 16 точки.

В друг мач от кръга Майорка спечели с 3:2 при домакинството си на Осасуна.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!