Бетис и изненадата на сезона Жирона завършиха 1:1 в мач от 16-ия кръг на Ла Лига и последен за тях през 2023 година, поднасяйки предколеден подарък на Реал Мадрид, който може да се изкачи на върха при успех в гостуването на Алавес.

Домакините имаха инициативата през първата част, но въпреки това гостите поведоха в резултата в 39-ата минута, когато Артьом Довбик реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Айтор Руибал.

Довбик бе близо до втори гол секунди след началото на второто полувреме, когато стреля на сантиметри от левия страничен стълб. В 54-ата минута украинецът намери Савио, който също можеше да удвои аванса на Жирона, но топката прелетя малко над вратата.

Бетис натисна и в заключителните минути се добра до изравнително попадение. В 88-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Жирона след центриране от корнер топката падна на волето на Херман Пецела, който я прати неспасяемо в горния десен ъгъл за крайното 1:1.

Тимът от Севиля събра 28 точки на седмото място, докато каталунците са първи с 45, но при победа на Реал Мадрид над Алавес „кралете“ ще посрещнат Новата година като лидери.

По същото време друг мач от кръга Кадис завърши 0:0 с гостуващия Реал Сосиедад.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!