Селта измъкна точка у дома от лидера Барселона след 2:2 в мача им от 33-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Гостите играха с голяма част от резервите си, като звездата им Лионел Меси влезе на терена след един час игра на мястото на Филипе Коутиньо, а Луис Суарес остана на пейката. Пике и Иниеста не бяха в групата, а Бускетс и Ракитич пропуснаха мача заради травми. Вратарят Марк-Андре тер Щеген пък за първи път бе с капитанската лента на Барса.

Каталунците доминираха и след пропуски на Паулиньо, нацелил греда в 25-ата минута, и Пако Алкасер се стигна до гола на Усман Дембеле (36). Попадението бе след подаване на Алкасер, а в самия край на първата част Джони Кастро (45) изравни след пас на Макси Гомес. Преди двата гола Селта също уцели греда в 26-ата минута чрез Брайс Мендес при контраатака.

След почивката в 53-ата минута Брайс Мендес направи фрапантен пропуск от близка дистанция, а Пако Алкасер (64) отново изведе гостите напред в резултата след центриране по земя на Нелсон Семедо. В 70-ата минута каталунците те останаха в намален състав, след като влезлия девет минути по-рано като резерва Сержи Роберто получи директен червен картон за задържане пред наказателното поле на откъсващия се Яго Аспас, който шутира от фаула и прати топката покрай вратата.

Яго Аспас (82) се превърна в герой за галисийци с изравнителния си гол, който бе спорен, тъй като топката докосна ръката на нападателя. В 89-ата минута Лукас Байе можеше да донесе и победата за домакините, но от чудесна позиция не успя да се разпише.

След равенството Барселона остава лидер с 83 точки и 12 повече от Атлетико. Селта е на осма позиция с 44 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН