Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо промени мнението си и увеличи с още годините, които смята да прекара на терена преди края на кариерата си.  След подновяването на договора си с „кралския” клуб 31-годишният португалец обяви, че това е последният му контракт и ще играе до 41-годишна възраст. Четирикратният носител на „Златната топка” обаче разкри в интервю пред китайския вестник Dongiudi, че целта му е да играе футбол до 45 години.

„Когато продължих договора си с Реал (Мадрид), казах, че това е последният ми контракт, защото бих искал да играя до 41 години. Тогава го мислех сериозно, но и като шега. При футбола човек не може да дава никакви гаранции. Ако не се контузвам и остана във форма, може би ще продължа до 45 години. Аз също не знам. Надявам се да продължавам да намирам мотивация, за да играя. Това е моята страст, това обичам аз”, сподели Роналдо за бъдещите си планове.

„Ние сме големи футболисти. Титлите говорят за нас. Ние сме противници, защото играем в различни клубове. Когато обаче се срещнем, имаме най-големия респект един към друг. Хората постоянно ни сравняват, това е нормално. Те сравняват дори нашите деца. Това е част от бизнеса. За мен няма никаква война между нас. Кристиано е Кристиан, а Меси е Меси”, коментира португалецът голмайстора на Барселона.

„Още като играч много го респектирахме, като треньор това естествено не се промени. Когато обаче стана наш треньор, се промени всичко. Той живее за футбола. Той е много професионален, спокоен треньор – това беше точно това, от което имахме нужда тогава. Дори затова бяхме непобедени 40 мача. Това беше негова заслуга. Той промени манталитета на отбора, тогава отново печелехме”, заяви португалецът за старши треньора на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН