Селта и Алавес завършиха 0:0 в първия си мач от полуфиналните им сблъсъци в турнира за Купата на Краля и ще решават всичко на реванша.

Домакините бяха по-активни под проливния дъжд на своя „Балаидос” във Виго, но гостите действаха изключително организирано в защита и не допускаха много опасности пред вратата на Фернандо Пачеко. В самия край на първата част гостите имаха шанс да поведат в резултата, но Ману Гарсия не успя да преодолее стража на галисийци Серхио Алварес, който се намеси решително и изби топката в корнер.

След почивката нещата не се промениха кои знае колко. Футболистите на Едуардо Берисо търсеха по-настойчиво гол, за да си осигурят аванс преди реванша, но гостите не допускаха грешки в отбрана. Най-сериозното положение за попадение пропусна чилиецът Пабло Ернандес от домакините в 87-ата минута, когато прати топката в страничната греда не без намесата и на вратаря Фернандо Пачеко. В крайна сметка играчите на Маурисио Пелегрино се добраха до равенството и ще чакат реванша на свой терен. Това бе трето поредно нулево реми за Алавес във всички турнири.

Реваншът във Витория е следващата сряда от 22:00 часа българско време, а победителят ще срещне на финала Барселона или Атлетико (Мадрид). Каталунците вече спечелиха с 2:1 на „Висенте Калдерон” и са фаворити преди ответния сблъсък.