Сензацията в Ла Лига от началото на сезона Жирона пренесе добрата си форма и в турнира за Купата на Краля, като спечели с 2:0 при визитата си на втородивизионния Елче и се класира за 1/8-финалите на надпреварата. Дейли Блинд (37) даде аванс на каталунците, а Ян Куто (67) вкара второто попадение в срещата.

Първата по-опасна възможност бе в 23-ата минута, когато Джон Доналд стреля от границата на наказателното поле на Жирона, но Мартин Хуан Карлос се намеси и отрази. В 37-ата минута Джон Солис Ромеро центрира от корнер за Жирона, а Дейли Блинд засече топката с глава във вратата на Елче, за да даде аванс на своя тим.

След почивката в 67-ата минута Порту комбинира с Ян Куто, който с удар от наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл, за да оформи крайния резултат.

В друга среща, която се изигра по-рано, Хетафе се наложи над Еспаньол с 1:0 и продължава напред в турнира за Купата на Краля. Единственото попадение в срещата падна в 87-ата минута, когато Луис Мила порази вратата на каталунския тим.