Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Севиля и Бетис завършиха 0:0 на "Рамон Санчес Писхуан" в градското дерби от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите останаха в намален състав след изгонването на Хеан Миранда в 87-ата минута с директен червен картон за много грубо влизане в краката на Хесус Навас.

Още в 12-ата минута Борха Иглесиас от гостите засече центриране, но прати топката встрани от вратата, а това бе и единственото по-сериозно положение през първата част.

След почивката Севиля се активизира и в 56-ата минута Папе Гей получи топката на нелоша позиция в наказателното поле, но ударът му бе много неточен над вратата. Пет минути след това вратарят на Бетис не разчете намесата си и топката го прехвърли, стигайки до Ерик Ламела, който отблизо направи непростим пропуск.

В 64-ата минута Клаудио Браво направи страхотно спасяване при удар на Сусо. Пет минути преди края на редовното време Юсеф Ен-Несири подаде към Ерик Ламела, но аржентинецът прати топката покрай левия страничен стълб. Две минути след това Хуан Миранда влезе ужасяващо в крака на Хесус Навас, като първоначално съдията Хесус Хил Мансано не посегна до червения картон, но му бе подсказано от ВАР и изгони футболиста на Бетис. До края на двубоя домакините продължиха да натискат, но играчите на Мануел Пелегрини удържаха точката.

След ремито тимът на Хосе Луис Мендилибар събра 48 точки и се изкачи до 9-ото място във временното класиране, докато Бетис е шести с 56 точки на сметката си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!