Валенсия излъга у дома Реал (Мадрид) в един от най-интересните двубои от 35-ия кръг на испанската Ла Лига и спечели важни три точки в борбата си за оцеляване. Успехът помогна на "бяло-черните" да се изкачат на 13-та позиция, което ще им позволи да запазят мястото си в елита и догодина.

Изпитващият сериозни финансови проблеми двукратен финалист в Шампионската лига поведе в резултата в 33-ата минута чрез Диего Лопес.  

Девет минути след почивката Тибо Куртоа направи добро спасяване след нов опит за попадение на Лопес. В 84-ата минута гол на Джъстин Клуиверт от домакините беше отменен заради засада. 

В третата минута на допълнителното време Винисиус Жуниор от столичани беше отстранен с червен картон заради неспортсменска проява. 

След успеха Валенсия се изкачи до 13-ото място във временното класиране с 40 точки, като е на 5 точки над зоната на изпадащите. „Кралете“ пък се свлякоха до третото място със 71 точки на сметката си, на точка зад градския съперник Атлетико, който победи с 3:0 у дома Осасуна.

ВАЛЕНСИЯ - РЕАЛ (МАДРИД) 1:0
1:0 Диего Лопес (33)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!