Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори след победата с 3:1 над Реал (Мадрид) в спора за Суперкупата на Испания, с което спечели първия си трофей начело на каталунците.

"Много съм доволен и щастлив от това, което постигнахме. Знаете, че за мен е важно да побеждаваме, но и да играем добре. Всичко се ни получи тази вечер.

Радвам се за играчите, които получиха много критики, но днес се освободиха от напрежението и това ни дава много увереност.

Преминахме през много труден период с напускането на Лео Меси и се надявам това да е първият ни трофей от много бъдещи.

Не трябва да спираме сега, трябва да продължаваме да работим", заяви Шави и засипа със суперлативи 18-годишния Гави, който се отличи с гол и две асистенции.

"Просто съм без думи. Невероятна страст, невероятен дух. Чувствам се лошо, когато не го пускам на терена. Той умее да заразява отбора, а е само на 18 години. Притежава невероятно сърце. Гави е момче, което ни вълнува. Той оставя душата и сърцето си на терена. Той е роден лидер и това му идва отвътре. Яростта, която притежава е впечатляваща. Никога не ми омръзва да го хваля. За това момче няма граници", смята бившият плеймейкър за своя наследник.