Барселона официално обяви назначението на Шави Ернандес за треньор на тима. 41-годишната легенда на каталунците е подписал договор, според който ще води тима до края на настоящия сезон и през следващите две години, обяви официалният сайт на „блаугранас“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Шави, който е продукт на прословутата школа на Барселона „Ла Масия“, напуска досегашната си работа като треньор на катарския Ал Сад, след като успешно финализира преговорите със собствениците на клуба.

Бившият халф ще пристигне в Барселона през този уикенд, а в понеделник (8 ноември) официално ще бъде представен като треньор на Барса. Това ще стане на отворено за феновете събитие на стадион „Камп Ноу“. След това Шави ще даде и първата си пресконференция като треньор на „блаугранас“.

Шави Ернандес се завръща в Барселона шест години, след като изигра последния си мач за клуба. Той има 767 срещи за каталунците, което беше клубен рекорд, преди да бъде подобрен от Лионел Меси (778). За 17 години в първия тим на „блаугранас“ (1998-2015 г.) бившият халф спечели 25 трофея. Шави завърши футболната си кариера през 2019 г., като последните четири години от нея прекара в катарския Ал Сад. След това стана треньор на арабския тим, който изведе спечелването на седем трофея.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА