Шокиращо решение за всички фенове на Барса по света взе временното ръководство на клуба и отложи изборите за президент в клуба. Те трябваше да се проведат на 24 януари, но заради пандемичната и метеорологична обстановка в страната това не е възможно.

Основният мотив - около 50% от членовете на Барселона с право на глас, реално не живеят в града и трудно ще се явят на вота. Обмисляше се и възможността за гласуване по пощата, но за да стане това, бяха необходими законодателни промени.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

По-късно днес временният шеф Карлес Тускетс ще се срещне с тримата кандидати - Жуан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Флейша, за да обсъдят зимната селекция.

Треньорът Роналд Куман вече пожела да привлече защитника Ерик Гарсия (5+5 милиона евро) и евентуално сънародника си Мемфис Депай (около 5 милиона евро), за да подсили атаката, но ще му е нужно одобрението на бъдещия бос. Такова трябва и за евентуалните напускания на вратаря Нето и защитниците Жуниор Фирпо и Самуел Юмтити.

Ако тримата кандидати се не разберат за трансферите, реално няма да има как Барса да подпише с нови играчи, а това може да е сериозен проблем заради дългосрочните контузии на Жерар Пике, Ансу Фати и Филипе Коутиньо.