Поредна тревожна новина за испанския гранд Барселона разкриха испанските медии. След като преди дни звездата Лионел Меси се озъби на спортния директор Ерик Абидал и му каза в прав текст, че няма да търпи негативи заради чужди грешки, сега наяве излиза и компроматна война в интернет в основата на която е президентът Хосеп Мария Бартомеу.

Местното радио Кадена Сер разкри, че босът е плащал на компанията I3 Ventures, за да чисти имиджа му в интернет и в същото време да атакува настоящи и бивши играчи, както и опозиционни лидери.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Платени тролове от компанията стоят зад акаунти, публикували съдържание, което да удари по имиджа на настоящите играчи Лионел Меси и Жерар Пике, както и на бившите футболисти Шави Ернандес и Карлес Пуйол, бившия треньор Хосеп Гуардиола и бившия бос и претендент за властта на последните избори Жуан Лапорта, всички позволили си да критикуват властта в Барса в даден момент.

От клуба признаха, че са платили на компанията за услуги, но отрекоха да имат намеса в това какво и къде да се публикува, докато самите I3 Ventures отрекоха акаунтите да са на техни хора. Кадена Сер обаче има достъп до два доклада, подготвени от компанията, като първият описва дейността на 6 акаунта, създадени, за да плюят противници на Бартомеу, а другият доклад е за кампания против кандидат-президента Виктор Фонт.

Сумата по договора е около 1 милион евро и е трябвало да бъде платена на 6 транша.