Ръководството на Барселона обмисля да поиска преиграване на снощното дерби с Реал (Мадрид), загубено с 2:3 от Ла Лига.

Президентът на каталунците лично изрази възмущението си от някои отсъждания на рефера Сезар Сото Гранде и посочи конкретно три - отсъдената дузпа за фаул срещу Лукас Васкес, неотсъдена такава за нарушение на Рюдигер срещу Фермин Лопес и незачетения гол на Ламин Ямал, при който съдията не успя да разбере дали топката е преминала голлинията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

"Ще поискаме всички видео и аудио файлове от мача, ще анализираме случилото се и ако установим, че има грешки в работата на съдията, ще приложим всички необходими действия, включително и съдебни. Не изключваме и възможността мачът да бъде преигран, както вече се е случвало в Европа заради грешки на съдията", коментира Лапорта в специално изявление в социалните мрежи.

Босът допълни, че всички грешки на рефера биха могли да бъдат изчистени с помощта на ВАР, но Сото Грандо е отказал помощта на технологията по "необясним начин".

Междувременно президентът на каталунците днес трябва да проведе разговор с треньора Шави Ернандес за оставането му на поста. Според няколко местни издания това е напълно възможно.