ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона завърши при 0:0 с Жирона в среща от 28-ия кръг на испанската Ла Лига и не успя да зарадва феновете си след загубата с 0:4 от Реал (Мадрид) и отпадането в полуфинал за Купата на Краля..

Барса можеше да поведе още в четвъртата минута, но ударът на Левандовски премина над напречната греда.

Домакините продължиха да владеят повече топката и да поглеждат по-често към вратата на съперника, но така и не създаваха голови положения.

Барселона пропиля два златни шанса в 36-ата и 37-ата минута, в които удар на Рафиня бе отбит от защитник, а опит да Араухо след корнер, завърши с намеса на вратаря сантиметри преди топката да премина голлинията с целия си обем.

Жирона завърши полувремето с четири удара към вратата на Барса, но без нито един точен изстрел.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Барса направи пореден пропуск минути след почивката, като този път Ерик Гарсия стреля неточно.

Постепенно гостите заиграха все по-добре и Валентин Кастеянос направи пропуска на вечерта, останал очи в очи с Тер Стеген.

Четвърт час преди края Роналд Араухо насочи топката към собствената си врата, но имаше късмет, тя да не попадне в очертанията й.

Минути по-късно Роберт Левандовски се засуети от добра позиция в наказателното поле и ударът му бе блокиран.

До края на мача Барселона натисна съперника, но без да успее да нанесе голов удар. Гол можеше да падне в продължението на срещата, но удар с глава на Гави бе отразен от вратаря на Жирона. Секунди по-късно Левандовски опита с пета, но ударът му бе избит в корнер. 

Така десет кръга преди края авансът на каталунският гранд на върха е вече 13 точки. Жирона път е на 11-о място с 35 точки.