Испанското правителство официално обяви облекчаване на мерките заради пандемията от коронавирус и така футболистите от Примера дивисион ще имат право да възобновят тренировките си от 4 май. Това означава, че тимовете ще могат да провеждат своите занимания на клубните бази, но играчите ще тренират самостоятелно.

Премиерът Педро Санчес даде пресконференция тази вечер и очерта „Плана за прехода към нова нормалност“. Преди тренировките играчите и представителите на лимитирания треньорски щаб ще бъдат тествани за COVID-19 в техните автомобили.

От 18 май тренировките ще могат да се провеждат в малки групи от по шестима, а седмица по-късно и от осмина. Няма да може да има обаче повече от 10 човека на терена, включително и треньорите.

На 1 юни се предвижда заниманията да са позволени едновременно за целия отбор, но при определен протокол, а 5 юни е определяна като дългоочакваната дата, на която най-вероятно ще бъде подновен сезонът в испански елит без публика. Има вероятност за закъснение от една седмица и първите мачове да се изиграят на 12 юни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!