Капитанът на Барселона Лионел Меси бе включен в групата за финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик (Билбао) в Севиля утре вечер от 22:00 часа българско време. Аржентинецът не тренира в последните дни заради дискомфорт, но от "Камп Ноу" не разкриват какъв точно е проблемът. Треньорът Роналд Куман заяви на пресконференцията преди мача, че аржентинецът ще има последната дума и сам ще реши дали да играе в мача. Според някои медии в Испания той се оплаква от болки в бедрото и заради тях пропусна драматичната победа над Реал Сосиедад в полуфинала с дузпи.

"Лео тренира индивидуално вчера и ще видим дали мисли, че може да играе или не. Той има думата и ще изчакаме до утре сутринта, за да видим как е. Надяваме се, че Меси ще играе. Независимо от това дали Меси ще играе или не, ние ще се опитаме да направим нашата си игра", сподели Куман на пресконференцията преди финала.

Жерард Пике и Филипе Коутиньо със сигурност пропускат мача заради травми и това принуди Куман да включи в групата няколко човека от Б отбора - Иняки Пеня, Илаикс Мориба и Конрад де ла Фуенте. Нидерландският специалист ще се стреми към първия си трофей начело на Барса.