Треньорът на Барселона Кике Сетиен коментира евентуалното привличане на нови футболисти в условията на криза заради пандемията от коронавирус. Основните трансферни цели на каталунците според испанските медии са Лаутаро Мартинес от Интер и Неймар от ПСЖ.

Наставникът добави, че ако Лионел Меси не е искал да играе за Барселона и не е вярвал в проекта на клуба, то аржентинецът е щял да напусне.

"По отношение на привличането на някои играчи, водим преговорим, но сегашната ситуация ще усложни много неща. Не съм нито песимист, нито оптимист за Лаутаро. Той ми харесва, както ми харесват големите играчи, но не си правя илюзии за никого от тях. Неймар? Икономически ще е сложно да вземем футболисти от подобно ниво. Ситуацията на клубовете ще е трудна, тази пандемия ще постави под въпрос доста неща. Също така ще видим какво ще е положението с изтичащите в края на юни договори“, сподели Сетиен пред El Transistor за трансферните планове.

"Едва наскоро разбрах, че Меси може да прекрати договора си с Барса. Аз обаче съм сигурен, че той ще остане. Ако на Меси не му беше ясно, че клубът има шампионски проект, може би щеше да си тръгне. Барселона обаче винаги се опитва да има печеливш проект“, каза треньорът за Меси.

„Да бъдем обявени за шампиони? Трудно виждам как това ще стане. Докато нещата не се изяснят, предпочитам да си остана вкъщи. Ако трябва да се сложи край, струва ми се нормално класирането да си остане същото, въпреки че тогава не бих се чувствал като шампион", завърши Сетиен.