Уеска, Елче и Валядолид ще се борят в последния кръг за оцеляването си в испанската Ла Лига. Първите два от тях са с по 33 точки на 17-то и 18-то място в подреждането, а Валядолид е 19-ти с 31 пункта, но в последния кръг играе с устремилия се към титлата Атлетико (Мадрид).

В предпоследния кръг Уеска загуби с 0:1 при гостуването си на Бетис, като попадението за домакините бе дело на Борха Иглесиас (57-дузпа). Гостите пък завършиха срещата с 10 души, след като Ешчирче бе изгонен в даденото от съдията продължение на срещата.

Елче срази Кадис с 3:1 като гост след попадения на Мила (58), Гонзалес (64) и Фидел (88). За домакините се разписа Хосе Мари (15-дузпа).

Валядолид пък падна с 1:4 от Реал Сосиедад. Александър Исак (6, 16) вкара два гола за домакините, а останалите попадения реализираха Давид Силва (28) и Аднан Янузай (35-дузпа). За гостите точен бе Мараняо (82).

В последния кръг Валядолид посреща лидера и устремил се към титлата Атлетико (Мадрид), Елче приема Атлетик (Билбао), а Уеска е домакин на Валенсия. Последният Ейбар вече изпадна и ще играе у дома срещу Барселона в последния си мач в елита.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА