Барселона вероятно вече планира празнуването за евентуалното спечелване на титлата в Ла Лига, след като победи вечния съперник Реал (Мадрид) с 2:1 и дръпна с 12 точки на върха, но за да бъдат наистина щастливи каталунците, липсва само завръщане на Лионел Меси. За това говори една от звездите на тима Сержи Роберто веднага след Ел Класико.

„Надявам се Меси да се върне. Чакаме го. Той не заслужава да бъде третиран така в Париж", сподели Сержи Роберто за аржентинеца, който изглежда вече не е желан в ПСЖ, след като феновете на гранда го освиркаха при загубата с 0:2 от Рен на "Парк де Пренс".

„За мен е неразбираемо. Той прави добър сезон, вкарва много голове, подава много. Тук ще се отнасяме много добре с него, когато дойде. Чакаме Лео, искаме го в Барса", добави халфът на каталинците.

Сега зависи от Меси да направи избор относно завръщането си. Факт е, че договорът на аржентинеца с ПСЖ изтича в края на сезона, а според вестник "Екип" неговото бъдеще в Париж е все по-несигурно. Засега двете страни не са успели да се разберат за удължаване на контракта му.

„Но не искам да говоря твърде много по темата, защото не аз, президентът, треньорът или който и да е решава, а Меси е този, който го интересува“, завърши Сержи Роберто, според който вратата за аржентинеца на "Камп Ноу" е широко отворена.