Ръководството на Барселона е започнало разследване на инцидента по време на двубоя със Селта (Виго) във вторник вечер, когато за първи път в историята на клуба линейка навлече на терена, за да спасява футболист.

Досега беше достатъчни специализирани носилки, подобни на голф колички да минават, за да отведат контузения, но тежкият удар в главата на защитника Роналд Араухо изправи косите на всички и наложи да се действа по спешност.

Оказа се, че линейката се е забавила с допълнителни 2 минути и половина, заради невъзможност носилката да бъде прибрана в специалния автомобил. Така от падането на Араухо до отвеждането му извън терена минаха близо 8 минути.

Това бе прието като "провал на важен тест" от ръководството на Барса и повод за негативни коментари в социалните мрежи, които се обединиха около това, че следващият път забавянето може да е фатално.

Инцидент много напомни за ужаса с Георги Петков в мача с ЦСКА през февруари, когато вратарят остана да лежи на тревата доста по-дълго от нужното, заради неуспешни опити да бъде отворена задната врата на линейката на стадион "Славия".