Севиля победи Еспаньол с 6:4 в луд мач на старта на сезона в Примера дивисион. По-рано през деня Барселона разби Бетис с 6:2 и така само в два мача бяха отбелязани 18 гола!

Головата фиеста на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ започна още в 8-ата минута, когато Пабло Пиати се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и откри в полза на Еспаньол. Футболистите на Севиля реагираха своевременно и с два бързи гола успяха да обърнат нещата в своя полза. Пабло Сарабия в 15-ата и Дарио Вието седем минути по-късно направиха резултата 2:1 в полза на домакините.

Последва нов обрат до края на първото полувреме. Ернан Перез изравни само четири минути, след като домакините взеха преднина в резултата, а Виктор Санчес Мата даде нова преднина на гостите от Еспаньол минута преди края на първата част. В последната минута на полувремето обаче Севиля изравни за 3:3 след гол на Вието.

Девет минути след подновяването на играта Франко Васкес даде аванс на домакините за 4:3. Висан Бен Ядер и Хироши Киокате вкараха още два гола за Севиля за 6:3.

Десет преди края обаче Еспаньол стигна до нов гол за крайното 6:4 в полза на домакините. Последният гол в мача бе дело на Жерар Морено.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!