Валенсия разпиля у дома шампиона Реал (Мадрид) с 4:1 в мача им от деветия кръг на испанската Ла Лига. „Прилепите“ стигнаха до успеха с помощта на ВАР, три дузпи и автогол.

Гостите започнаха по-добре и търсеха начини да притеснят вратаря Хауме Доменек, но пропуски направиха Асенсио и Лука Модрич. Все пак те поведоха в 23-ата минута, когато Бензема получи извън наказателното поле и се разписа за 0:1 с удар от около 20 метра.

Шест минути след гола Лукас Васкес игра с ръка в наказателното поле и съдията Хил Мансано назначи дузпа. Карлос Солер не успя да вкара от бялата точка, след като Тибо Куртоа изби. След това Солер нацели гредата, а при новата добавка Муса вкара отблизо. В крайна сметка реферът получи сигнал от ВАР, тъй като Муса и играч на Реал бяха навлезли в наказателното поле преди изпълнението. Така дузпата беше пребита, а Солер този път изравни за 1:1.

В 43-ата домакините развиха скоростна атака и след центриране отдясно Рафаел Варан си вкара автогол за пълния обрат – 2:1. Тибо Куртоа опита да задържи топката около голлинията. Първоначално съдията не даде попадение, но след консултация с ВАР присъди попадение за домакините.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 47-ата минута Канг-Ин Лий шутира силно от 20 метра по диагонала, Куртоа успя да чукне леко топката, а тя се отби от страничната греда. Четири минути след това Хосе Гая размина лесно Серхио Рамос и стреля, Куртоа изби, но топката отиде към Максимилиано Гомес. Марсело се опита да играе за топката, но извърши нарушение и Валенсия полуви втора дузпа. Повторенията не убедиха в доставерността на отсъждането, а Карлос Солер (54-дузпа) направи резултата 3:1. Последваха пропуски на Феде Валверде, Асенсио и Винисиус Жуниор от гостите, за да се стигне до 59-ата минута, в която Серхио Рамос изби с ръка в наказателното поле и след преглеждане на ситуацията с ВАР съдията даде трета дузпа за домакините. Солер (63-дузпа) заби топката в левия ъгъл на Куртоа за 4:1 и направи хеттрик от бялата точка.

Четвърт час преди края Бензема беше заменен принудително и Зидан пусна Мариано Диас. До последния съдийски сигнал гостите се опитваха да стигнат до нов гол, който да направи по-почетна загубата им, но така и не успяха да го направят.

След успеха си Валенсия се изкачи на девета позиция с 11 точки, колкото има и Барселона на осмото място. Реал (Мадрид) е четвърти с 16 точки от 8 мача.

В други срещи от кръга по-рано днес Хетафе загуби от излезлия на втора позиция Виляреал с 1:3, лидерът Реал Сосиедад срази у дома Гранада с 2:0 и събра 20 точки на върха, Леванте и Алавес завършиха 1:1, а Валадолид надви Атлетик (Билбао) с 2:1.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА